Over Friend2Help

Ik ben Elma Seerden, woonachtig in Cuijk. In 2014 ben ik gestart met Friend2Help.

Een paar jaar geleden kwam ik zelf in aanraking met het geven van mantelzorg. Mijn broer is door zijn handicap aangewezen op mantelzorg en door de terminale ziekte van mijn vader, had ook hij behoefte aan extra zorg. Mijn moeder en ik hebben deze mantelzorg met veel liefde geboden. Uit eigen ervaring weet ik nu dat het geven van mantelzorg een belasting is voor het gezin. Natuurlijk plan je graag je tijd zo in dat je kan zorgen voor familie, maar naast alle bezigheden die je al hebt kan dit best een zware opgave worden. Het is best moeilijk om de ‘normale’ relatie die je hebt met in dit geval mijn vader / broer te blijven behouden. Want zo langzaam aan verandert die rol toch meer richting de rol van verzorgende. Ook voor mijn vader en broer die om hulp moesten vragen en echt afhankelijk waren van anderen, was dat erg zwaar. Ik weet nu hoe belangrijk het kan zijn om je eigen gedachten te verzetten, iets voor jezelf te doen om de volgende dag weer door te kunnen en voor de hulpbehoevende, hoe belangrijk het is om even een ander gezicht te zien.

Door deze ervaringen begon ik in 2014 Friend2Help, niet alleen om mantelzorg te verlenen maar echt om mensen te ontlasten. Ik wilde helpen, ontzorgen, juist de dingen oppakken in een gezin waar net even geen tijd voor was of dat nu een ‘gemak’ of een noodzaak was voor mij voelde het als ondersteuning. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en hebben we vele gezinnen geholpen in het huishouden, de kinderen opgevangen als dat nodig was, de hond uitgelaten, boodschapjes gedaan met mensen die dat net zelf even niet kunnen, gezelschap geboden, stervensbegeleiding gedaan, mantelzorg geboden en nog zoveel kleine hulpvragen beantwoord. ‘Zorgen’  is als een tweede natuur voor mij en mijn collega’s, wij denken niet in hokjes en rondjes en helpen u graag waar het maar kan, geen vraag is te gek! Wilt u meer weten over wat wij voor U kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

‘ Wij hebben net als zoveel mensen een druk leven, kinderen, eigen bedrijf en druk huishouden. Soms lopen dingen gewoon in de soep maar Elma is er altijd op momenten dat ik haar nodig heb, ze is er altijd met een oplossing. Op het laatste moment geen oppas terwijl je een belangrijke afspraak hebt, Elma regelt het. Te laat om te koken?, ‘dan doe ik dat toch even’. Het is een hele fijne gedachten dat er altijd iemand is om je als het nodig is te ondersteunen en die je voor alles ook nog gewoon kan en durft te vragen. Tessa Dix’